UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google купує за 500 мільйонів доларів виробника компактних супутників

Skybox, створена у 2009 році, виробляє відносно дешеві невеликі і легкі супутники, які обертаються на низьких орбітах і дозволяють робити фотографії і відеозаписи планети Земля.

Американський інтернет-гігант Google Inc. домовився щодо придбання супутникового стартапу Skybox Imaging Inc. за 500 млн доларів, пише The Wall Street Journal.

Skybox, створена у 2009 році, виробляє відносно дешеві невеликі і легкі супутники, які обертаються на низьких орбітах і дозволяють робити фотографії і відеозаписи планети Земля. Як уточнюється на сайті компанії, її засновники написали перший бізнес-план у рамках випускної роботи з курсу підприємництва у Стенфордському університеті.

Зараз у Skybox працює близько 120 осіб, які спочатку будуть працювати разом зі співробітниками підрозділу картографічного Google Maps. В даний час воно отримує інформацію майже з тисячі джерел, включаючи зображення з комерційних супутників. Значна частина цих знімків Землі оновлюється кожні кілька місяців або років, передає "Інтерфакс".

Раніше джерела газети заявляли, що Google планує вкласти понад 1 млрд доларів на запуск групи супутників, яка буде забезпечувати доступ в інтернет для тих регіонів світу, де відсутній дротовий зв'язок. Хоча детальних деталей проекту поки немає, очікується, що він почнеться зі 180 невеликих потужних супутників, які будуть здійснювати оберти навколо земної кулі за меншою орбітою, ніж традиційні супутники. За необхідності парк супутників може бути розширено.

Керівником проекту є засновник стартапу у сфері супутникового зв'язку O3b Networks Ltd. Грег Вайлер, який нещодавно перейшов на роботу в Google разом з технічним директором того ж стартапу. Окрім того, для роботи над проектом Google наймає інженерів супутникової фірми Space Systems/Loral LLC.

Сукупна вартість проекту може скласти від 1 млрд до 3 млрд доларів залежно від остаточної архітектури мережі і підсумкового числа супутників. !zn

Читайте також:

Окуляри Google Glass допоможуть сліпим та людям зі слабким слухом у повсякденному житті

Власники Google Glass зможуть голосовими командами проводити електронні платежі

У США стартували продажі окулярів Google Glass