UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google і Apple будуть кодувати дані користувача

Кодування буде включатися при активації пристрою за умовчанням. Тепер навіть представники компанії не зможуть отримати до неї доступ.

Корпорація Google заявила про намір кодувати дані користувача замовчуванням, в нових версіях Android. Всі дані будуть доступні користувачеві тільки після введення правильного пароля.

"В наступному релізі Android OS шифрування буде включено за замовчуванням і працювати з коробки, так що вам не потрібно турбуватися про включення такої можливості", - повідомив прес-секретар корпорації.

Google працює над впровадженням нової системи шифрування вже кілька місяців. Такий крок обумовлений, в першу чергу, наміром великих технологічний корпорацій уникнути значного тиску державних органів на користувачів, які працюють з продукцією таких компаній.

Наступна версія мобільної ОС від Google називається Android L. Система піддалася значним змінам, як візуальним, так і доповненнями різних функцій і можливостей.

Що стосується Apple, компанія також буде кодувати всі дані користувачів в новій iOS 8. Оновитися до версії ОС можна вже зараз.

Як уже повідомлялося, одним з незаперечних переваг операційної системи iOS 8 є можливість використовувати сторонні клавіатури.

Нагадаємо, сьогодні в світі почалися продажі нових iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Першими покупцями нових "яблучних" смартфонів стали жителі Австралії. !dt