UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google додав сповіщення про повітряну тривогу в усі смартфони на Android

Система ґрунтується на оповіщеннях, які вже розсилає уряд України.

Компанія Google заявила про те, що додасть сповіщення про повітряну тривозу в усі смартфони, які працюють на базі операційної системи Android в Україні. Про це йдеться в офіційному блозі компанії.

Наголошується, що функцію розроблено спільно з урядом України, вона стане доповненням до сигналів повітряної тривоги, які вже використовуються владою нашої країни, і заснована на подібних сповіщеннях.

Читайте також: СБУ: Росія долучає до війни навіть новобранців та "альтернативників"

Як пояснив віце-президент з інженерії Android Дейв Бьорк, система оповіщення базується на механізмах розповсюдження сигналів про землетруси, яку було раніше розроблено компанією.

Крім того компанія розробила інструменти для допомоги біженцям.

«Ми всі бачили картини гуманітарної катастрофи, що розгортається, і катастрофи з біженцями в Україні. Щоб допомогти зростаючій кількості біженців у регіоні, ми розробляємо способи, за допомогою яких підприємства можуть повідомляти, чи надають вони послуги біженцям. З сьогоднішнього дня власники готелів у сусідніх з Україною країнах можуть вказати у своєму бізнес-профілі, чи пропонують вони безкоштовне чи пільгове розміщення для біженців. А місцеві підприємства можуть публікувати у своєму бізнес-профілі у Пошуку та на Картах інформацію про різні послуги та допомогу біженцям з України. У міру збору цієї інформації найближчими тижнями ми дамо людям можливість швидко знаходити ці місця у Пошуку та на Картах», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що РФ у війні проти України цілеспрямовано використовує для обстрілів та ударів некеровані ракети, щоб збільшити кількість жертв серед мирного населення.