UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фекалії у річках Великої Британії загрожують людям: вчені закликають модернізувати каналізації

"Хтось помре", – відповів голова природоохоронної організації River Action UK на питання, що буде, якщо не прислухатися до вчених і не зменшити відсоток калових мас у водоймах.

Фекалії, які скидають у річки, збільшують ризик для здоров'я людей, заявили провідні інженери та вчені Великої Британії у доповіді Королівської інженерної академії, передає ВВС.

Незважаючи на покращення якості води за останні 30 років, попадання неочищених стічних вод у річки та моря Великої Британії залишається проблемою. Минулого тижня тисячам жителів Девона довелося використовувати бутильовану воду замість води з-під крана після того, як у воді з'явився паразит Cryptosporidium – припускають, що через несправний клапан у мережі Southwest Water.

Споживання води, забрудненої людськими фекаліями, піддає людей впливу таких бактерій, як сальмонела та кишкова паличка, що викликають діарею та блювання, або вірусів, таких як гепатит А, які можуть призвести до інфікування печінки.

Читайте також: Вчені побачили в чорній дірі те, що передбачав Ейнштейн

У своїй доповіді вчені дали 15 рекомендацій, у тому числі:

З 1950 року населення Великої Британії виросло на третину, а міста продовжували розширюватися, забудовуючи природні ландшафти. Це збільшило обсяг води, яка стікає в каналізаційну систему, не розраховану на таку кількість людей.

Влітку 2022 року в стічних водах Лондона виявили вірус поліомієліту та оголосили це «національним інцидентом». Національна служба охорони здоров'я Великої Британії закликала громадян перевірити наявність щеплень.