UA / RU
Підтримати ZN.ua

Федоров та Brave1 протестували 25 нових українських роботів

Роботи допоможуть врятувати життя військових.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та кластер розвитку оборонних технологій Brave1 протестували роботу українських роботів, які виконуватимуть завдання у війні проти Росії.

Тестування відбувалися у польових умовах, написав Федоров у своєму Telegram-каналі.

 «25 унікальних розробок: від логістичних до бойових, від дистанційних турелей до роботів-камікадзе. Вже скоро вони допоможуть військовим ефективніше нищити ворога», - розповів міністр.

Читайте також: Українські дрони D-80 Discovery та E-300 Enterprise отримали дозвіл на експлуатацію в ЗСУ

Михайло Федоров/Telegram

За його словами, українські технології та інноваційні рішення дадуть змогу здобути перевагу на полі бою та врятувати життя наших воїнів.

«Зараз у нас значний прогрес на ринку безпілотників - компанії масштабуються та активно розвиваються. Далі ми розширимо цей досвід на Армію роботів», - додав Федоров.

Читайте також: Морський дрон Toloka — українська зброя проти російського флоту

Михайло Федоров/Telegram

Зазначимо, Defense Tech кластер Brave1 - це платформа для співпраці оборонних компаній, держави, військових, інвесторів, волонтерських фондів, медіа та всіх, хто допомагає наближати перемогу України через технології.

Нагадаємо, у зоні бойових дій тестують новий український безпілотник SpyGun. Він призначений для глибинної розвідки, проте може використовуватися і для коригування вогню.