UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фахівці NASA змогли відновити роботу телескопа Hubble

Зараз йдуть перевірки, щоб переконатися, що всі системи працюють правильно

НАСА успішно перейшло на резервне обладнання на космічному телескопі Хаббл, включивши живлення резервного комп'ютера. Перемикання було виконано, щоб компенсувати проблему з вихідним комп'ютером, яка виникла 13 червня, коли комп'ютер перестав працювати. Про це повідомляє NASA.

Фахівці підключили резервні блок живлення і блок управління, а також інструменти форматування наукових даних до іншої сторони модуля Наукового інструментарію, управління і обробки даних (SI C&DH). Крім цього, ряд видів обладнання на борту Hubble було переключено до резервного модулю через альтернативні інтерфейси. За підсумками робіт резервна система приведена в нормальний режим.

Команда Hubble зараз стежить за обладнанням, щоб переконатися, що все працює правильно. Потім група проведе калібрування приладів перед поновленням нормальної наукової роботи.

Читайте також: «Хаббл» зробив знімок скупчення із сузір'я Скорпіона

Раніше повідомлялося, що фахівці NASA припускали, що у телескопа Хаббл з ладу вийшов комп'ютер корисного навантаження, який знаходиться в підрозділі Science Instrument Command and Data Handling (SI C&DH). Він контролює і координує роботу інструментів «Хаббла». Після того, як комп'ютер корисного навантаження зупинився, наукові інструменти автоматично перейшли в безпечний режим.