UA / RU
Підтримати ZN.ua

Facebook заплатила хакерам мільйон доларів за пошук прогалин у системі безпеки

Премії від Facebook отримали 329 осіб з 51 країни світу. Наймолодшому учаснику програми всього 13 років.

Компанія Facebook протягом двох років виплатила мільйон доларів преміальних "білим" хакерам, що допомагає усувати "дірки" в області безпеки ресурсів соціальної мережі.

В блозі корпорації повідомляється, що заохочувальна програма стала корисним інструментом залучення дослідників для підтримки зусиль мережі по забезпеченню безпеки. "Скільки б ми не витрачали на підтримку всієї системи, ми ніколи не зможемо зібрати в нашу команду найталановитіших і розумних програмістів, так само як і не зможемо розпізнати всі існуючі проблеми самостійно, побачити їх з усіх кутів", - йдеться в заяві.

Премії, за даними Facebook, за цей час отримали 329 осіб, в числі яких вказано як професійних програмістів, так і любителів. Наймолодшому учаснику програми всього 13 років. Помічники корпорації проживають в 51 країні світу, при цьому тільки 20% з них є резидентами США.

Не тільки Facebook вдається до послуг "білих" хакерів. У травні корпорація Google повідомила, що заплатила стороннім фахівцям 1,7 млн доларів в якості гонорарів за пошук прогалин у програмуванні продуктів. В червні Microsoft оголосила про значну винагороду для тих, хто візьме участь в тестуванні бета-версії операційної системи Windows 8.1 і виявить її слабкі сторони. !zn

Читайте також:

Google пообіцяла хакерам мільйон доларів за злом браузера Chrome

Хакери атакували Microsoft

Марк Цукерберг за день заробив 3,8 млрд доларів