UA / RU
Підтримати ZN.ua

Facebook представила "розумний" екран Portal

Пристрій став першим гаджетом, випущеним під брендом компанії.

Компанія Facebook представила лінійку "розумних" екранів Portal, яка в основному призначена для здійснення відеодзвінків. Як повідомляється в блозі Facebook, пристрої повністю змінять уявлення про те, як можна перебувати на зв'язку".

"Розумний" екран Portal оснащений 10-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1280 x 800 точок. Більша модель, Portal+, обладнана дисплеєм діагоналлю 15 дюймів з роздільною здатністю 1920 x 1080 пікселів. Обидві моделі створені для того, щоб допомогти бути ближче до важливих людей і зробити відеодзвінки "менш схожими на чат і більше – на те, що ви знаходитеся в одній кімнаті".

При дзвінках користувачі можуть використовувати технологію доповненої реальності. Для того, щоб здійснити дзвінок за допомогою пристрою, досить сказати "Гей, Portal". Гаджети обладнані голосовим помічником Amazon Alexa, тому з їхньою допомогою можна дізнатися про погоду, результати спортивних подій і так далі.

Пристрої вже доступні для замовлення за ціною 199 і 349 доларів.

Раніше представники соціальної мережі Facebook заявили про те, що хакери, які раніше зламали 50 мільйонів акаунтів користувачів, не отримали доступу до облікових записів у сторонніх додатках.