UA / RU
Підтримати ZN.ua

Facebook планує запустити спеціальну версію Instagram для дітей

Користуватися додатком зможуть діти у віці до 13 років.

Компанія Facebook хоче створити спеціальну версію Instagram для користувачів віком до 13 років, повідомляє BuzzFeed з посиланням на внутрішню переписку співробітників. На даний момент політика безпеки соцмережі забороняє користуватися нею дітям молодше 13 років.

У листі йдеться про те, що Instagram поставила в список першочергових пріоритетів розробку посилення надійності та безпеки для підлітків, а також створення спеціальної версії додатка, в якій можуть реєструватися малолітні діти.

Як випливає з листа, займатиметься роботою буде голова Instagram Адам Моссері і віце-президент Павні Діванджі. До цього Діванджі працювала в Google, де займалася напрямком, пов'язаним з роботою з дітьми, в тому числі, YouTube Kids.

Внутрішнє повідомлення про створення спеціальної версії додатка для дітей з'явилося незабаром після того, як Instagram вирішила заборонити дорослим писати підліткам, які на них не підписані. Таким чином в соцмережі вирішили боротися за безпеку неповнолітніх користувачів.

У невеликому інтерв'ю BuzzFeed Моссері заявив про те, що «ми знаємо, що все більше і більше дітей хочуть користуватися додатками на зразок Instagram». Визначити, чи виповнилося їм вже 13 років, важко, оскільки в багатьох країнах документи, що засвідчують особу, видають набагато пізніше.

«На нас чекає багато роботи. Але частина рішення - створення версії Instagram для молодих людей і дітей, в якій у батьків залишиться контроль. Це одна з речей, розробкою яких ми займаємося», - додав Моссері. За його словами, проєкт все ще залишається на ранній стадії розробки і «детального плану» у Instagram поки немає.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Підписники малолітньої блогерки влаштували флешмоб на Instagram-сторінці дитячого омбудсмена

Раніше компанія Facebook заявила про запуск полегшеної версії додатка Instagram для користувачів Android. Додаток під назвою Instagram Lite вже доступний для скачування в Google Play в 170 країнах світу.