UA / RU
Підтримати ZN.ua

Facebook має намір запустити сервіс знайомств

Новий сервіс буде орієнтований на людей, що прагнуть побудувати довгострокові стосунки.

Засновник Facebook Марк Цукерберг, виступаючи на щорічній конференції для розробників F8, заявив про намір запустити сервіс знайомств на базі соціальної мережі. Як відзначає Reuters, запуск подібного сервісу дозволить підвищити популярність Facebook серед молоді. Крім того, користувачі сервісу будуть заходити в соціальну мережу частіше і проводити в ній більше часу.

"200 мільйонів осіб у Facebook називають себе самотніми, отже тут точно можна щось зробити", - заявив Цукерберг. Він підкреслив, що компанія намагається створити сервіс знайомств з акцентом на приватності, що особливо важливо для користувачів сайтів знайомств і на тлі скандалу навколо Facebook, який розгорівся останнім часом.

Доступ до профілю для знайомств у користувачів, які захочуть приєднатися до сервісу, буде здійснюватися через невеликий значок у формі серця у правому верхньому куті. При натисканні на нього користувач перейде на свій профіль для побачень. Потенційні пари будуть визначатися на підставі переваг для побачень, загальних інтересів і друзів на Facebook. Користувачі зможуть переглядати профілі інших користувачів і відправляти їм особисті повідомлення.

За словами Цукерберга, сервіс буде орієнтований в першу чергу на людей, налаштованих на тривалі стосунки, а не на одноразові побачення.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytics, яка обслуговувала виборчий штаб Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і могла некоректно скористатись особистими даними користувачів. У Британії та ЄС підозрюють, що дані могли бути використані для таргетованої агітації під час референдуму за Brexit.

У Cambridge Analytica ці звинувачення заперечують.