UA / RU
Підтримати ZN.ua

Facebook купила розробника технології відстеження погляду

Технологія буде використовуватися в шоломах віртуальної реальності.

Компанія Facebook купила стартап The Eye Tribe, який займається розробкою технології відстеження погляду. Як повідомляє Techcrunch, найімовірніше, технологія буде використовуватися в шоломах віртуальної реальності.

Стратрап розробив прилад з технологією відстеження погляду для комп'ютерів вартістю 99 доларів і програмне забезпечення для смартфонів. Крім того, The Eye Tribe розробив технологію збереження обчислювальної потужності для пристроїв віртуальної реальності, що дозволяє транслювати VR-зображення високої якості тільки там, куди дивиться користувач.

Читайте також: Facebook почне підтримувати прямі панорамні трансляції

Раніше повідомлялося про те, що Facebook планує створити соціальну віртуальну реальність. Суть проекту, запущеного Facebook, полягає в інтеграції віртуальної реальності в інтернет-простір, у тому числі в соціальні мережі. Створений відділ буде займатися вивченням того, наскільки люди зможуть обмінюватися даними і взаємодіяти в умовах віртуальної реальності. Фахівці відділу будуть працювати спільно з Oculus та іншими підрозділами Facebook, що дозволить забезпечити впровадження нової технології на всіх платформах.