UA / RU
Підтримати ZN.ua

Epic Games показала демо нового движка Unreal Engine

Движок випустять вже в 2021 році.

Компанія Epic Games анонсувала ігровий движок п'ятого покоління Unreal Engine. Як повідомляє "Медуза", його випустять вже в 2021 році, він буде працювати на комп'ютерах, PS4, Xbox One, Mac, PS5, Xbox Series X і пристроях на базі iOS і Android.

Розробники створили технічне демо і показали, як на цьому движку будуть виглядати ігри для PS5. За твердженнями компанії, представлені відео – це ролики на движку гри, записані в реальному часі.

У п'ятій версії движка автори намагалися досягти фотореалізму у графіці. Завдяки створеній ними системі Nanite ігрові студії зможуть використовувати надреалістичні 3D-моделі з текстурами з роздільною здатністю 8K - такі роблять для дорогих голлівудських фільмів. Також у відео показують, як Unreal Engine 5 справляється з реалістичним динамічним освітленням в різних ситуаціях (ця технологія називається Lumen).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Шутер Fortnite став найприбутковішою відеогрою 2019 року

Раніше компанія Ubisoft анонсувала вихід нової частини екшену Assassin's Creed, яка отримала назву Valhalla. Над грою працювала Ubisoft Montreal, яка створила такі частини гри, як Black Flag і Origins. Гру допомагали створювати ще 14 студій