UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електроенергію з водоростей навчилися видобувати значно ефективніше

До цього був популярний метод видобутку енергії від роботи ціанобактерій, проте новий метод у 1000 разів ефективніший, кажуть вчені.

Вчені з Ізраїльського технологічного інституту (Техніона) розробили новий метод отримання електричного струму безпосередньо з морських водоростей без шкоди для навколишнього середовища, повідомляє сайт вишу.

Отриманий струм від зелених водоростей Ульва виявився у 1000 разів потужнішим, ніж добування старим методом за допомогою ціанобактерій, і за своєю силою наближений до стандартних сонячних батарей.

За словами вчених, це сталося завдяки високій швидкості фотосинтезу у морських водоростях, а також можливості використовувати водорості в їхньому природному морському середовищі.

Читайте також: Регулятор встановив "зелені" тарифи на електроенергію на 2022 рік

Крім того, водорості дають струм і в темряві - приблизно 50% від струму, що отримується на світлі. Енергія виходить, коли цукри, отримані у процесі фотосинтезу, використовуються як внутрішні джерела поживних речовин.

Для отримання струму не потрібні додаткові хімічні речовини, підкреслюють вчені. На їхню думку, винахід може стати гідним видом альтернативної енергетики.