UA / RU
Підтримати ZN.ua

Електричне аеротаксі змогло пролетіти майже 250 кілометрів без підзарядки

Таксі зробило 11 кіл діаметром 22,5 кілометра.

Компанія Joby Aviation заявила про те, що розроблене нею аеротаксі змогло пролетіти 240 кілометрів без підзарядки. Компанія співпрацює з Toyota і має намір почати перевозити пасажирів вже в 2024 році, повідомляє «Популярная механика».

Під час випробувань аеротаксі зробило 11 кіл діаметром 22,5 кілометра. На це йому потрібна була година і 17 хвилин, середня швидкість склала 187 кілометрів на годину.

Таксі оснащено шістьма двигунами. У Joby Aviation стверджують, що допрацювали літій-іонні батареї апарату. Вони складаються з акумуляторів з катодами 811 NMC і осередками з графітовим анодом, що забезпечує оптимальний компроміс між питомою енергією, необхідною для польоту, питомою потужністю, необхідною для зльоту і посадки, і терміном служби - батареї витримують більше 10 000 циклів заряду-розряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: На півдні Китаю запустили службу безпілотних таксі

Нагадаємо, в кінці червня прототип гібридної машини AirCar, розрахованої на двох осіб, успішно здійснив політ тривалістю 35 хвилин. Машина вилетіла з аеропорту міста Нітра і успішно долетіла до Братислави.