UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерти назвали вартість "набору міленіала" у різних містах світу

Найсприятливішим містом для міленіалів виявився Гонконг.

Фахівці швейцарського банку UBS підрахували, скільки потрібно витратити міленіалу для того, щоб зібрати "базовий набір". При цьому, в список необхідних речей вони включили підписку на Netflix, ноутбук, iPhone, пару джинсів, пару кросівок, авокадо, біг-мак і чашку кави. У результаті підрахунків, які наводяться на сайті банку, виявилося, що найбільш сприятливим для міленіалів містом є Гонконг, а найменш - Буенос-Айрес.

В Гонконзі мінімальний набір обійдеться міленіалу в 1825 доларів. Так, у місті, яке вважається одним з найдорожчих в світі, iPhone коштує 1097 доларів, джинси і кросівки коштують приблизно 55 і 100 доларів. Відрізняється він і низькими цінами на ноутбуки. А ось Буенос-Айрес виявився найдорожчим містом для міленіалів в основному через ціни на iPhone, який коштує 2243 долара. Там доведеться викласти 3696 долара.

ubs.com

Редакція DT.UA спробувала підрахувати вартість "базового набору міленіала" в Києві. Отже, базова підписка на Netflix в Україні коштує 9,41 долара, авокадо – приблизно 2,8 долара, iPhone X – 1099 доларів, ноутбук – приблизно 900 доларів, джинси – 38 доларів, кросівки – 76 доларів, біг-мак – 1,76 долара, чашка кави – 1,5 долара. Разом, загальна (середня) сума – 2100 доларів.

Нагадаємо, раніше Київ опустився з 118 на 124 місце в рейтингу вартості життя в містах світу. Перше місце рейтингу найдорожчих міст світу посів Сінгапур, за ним йде Гонконг, на третьому місці - Цюріх. Четверте і п'яте місце зайняли Токіо і Осака. У десятку найдорожчих міст увійшли також Женева, Париж, Нью-Йорк і Копенгаген.