UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екіпаж МКС успішно повернувся на Землю

На Землю повернулися три члени екіпажу МКС.

Корабель «Союз МС-16», на борту якого знаходилися астронавт NASA Кріс Кессіді і космонавти «Роскосмосу» Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, успішно повернувся на Землю. Як повідомляє «Роскосмос», корабель відстикувався від Міжнародної космічної станції о 2:32, а посадка відбулася о 5:54.

Відзначається, що самопочуття всіх трьох членів екіпажу хороше. Іванишин і Вагнер протягом декількох тижнів будуть знаходитись на реабілітації в Зоряному містечку, а Кессіді спецбортом доставлять в Х'юстон.

Кессіді, Вагнер і Іванишин провели на МКС майже 196 діб, вони стартували до станції 9 квітня. За цей час вони провели десятки наукових експериментів.

На борту Міжнародної космічної станції в даний час продовжує роботу екіпаж 64-ої експедиції в складі космонавтів «Роскосмосу» Сергія Рижикова, Сергія Кудь-Сверчкова і астронавта NASA Кетлін Рубінс. У листопаді цього року запланований запуск місії SpaceX Crew-1 - до нинішнього екіпажу приєднаються астронавти Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер і Соїті Ногуті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Витік повітря на МКС продовжується після заклеювання тріщини стрічкою

У 2019 на МКС було зафіксовано невеликий витік повітря. У серпні та вересні цього року екіпаж станції двічі закривав люки в модулях, щоб перевірити їхню герметичність. Пізніше вдалося з'ясувати, що джерело витоку знаходиться в російському модулі "Звезда".