UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден заявив, що соцмережі вбивають людей

Представник Facebook у відповідь сказав, що компанія не буде відволікатися на звинувачення, не підтверджені фактами.

Президент США Джо Байден заявив, що соцмережі "вбивають людей" допускаючи появу дезінформації про вакцинах проти COVID-19, повідомляє Associated Press.

Раніше генеральний хірург США Вівек Мурті вказав, що дезінформація про вакцини становить загрозу для громадської охорони здоров'я. Він додав, що соцмережі повинні змінити своє програмне забезпечення, щоб зменшити поширення неправдивих відомостей і дати доступ до інформації від авторитетних джерел.

Представник Facebook Дені Левер відповіла на заяву Мурті, зазначивши, що її компанія не буде відволікатися на звинувачення, не підтверджені фактами. Вона пояснила, що, завдяки Facebook, понад 2 млрд людей отримали достовірну інформацію про коронавірус і вакцини. Левер додала, що соцмережа також допомогла знайти препарати від COVID-19 понад 3,3 млн американців.

Twitter відповів на слова Мурті повідомленням про те, що буде продовжувати робити свій внесок в підвищення достовірності медичної інформації.

Читайте також: Байден і Меркель пообіцяли продовжити підтримку України

Москва і Пекін поширюють неправдиву інформацію, яка підриває довіру до вакцин від коронавірусу COVID-19 на Заході. Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.