UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дрон для польотів на Марсі пройшов останню перевірку на Землі

Наступного разу апарат активує свої лопаті вже на Червоній планеті.

Безпілотний літальний апарат Mars Helicopter провів заключну перевірку своїх лопатей, перебуваючи на Землі. Як повідомляє N+1, наступного разу він розгорне їх вже перебуваючи на Марсі у 2021 році.

Основне завдання безпілотника – дослідження важкодоступних регіонів Червоної планети. Дрон виконаний за співвісної вертолітного схемою з двома гвинтами діаметром 1,2 метра. Його вага становить 1,8 кілограма, він оснащений акумуляторами, що заряджаються від сонячних панелей, кольоровою камерою і системами навігації і передачі даних.

Агентство проводило випробування апарату і раніше. Так в 2020 році Mars Helicopter пройшов заключне випробування в спеціальному повітряному шлюзі, в ході якого лопаті були розкручені до швидкості 50 оборотів на хвилину і підтвердили здатність створити потрібну піднімальну тягу. Надалі апарат помістять у спеціальну капсулу, яку встановлять на марсоході "Марс-2020".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені NASA показали знімок незвичайної діри на Марсі. Діра була знайдена ще в 2011 році за допомогою інструменту HiRISE на борту станції Mars Reconnaissance Orbiter.