UA / RU
Підтримати ZN.ua

Доходи Zoom стрімко ростуть, вартість акцій досягла рекордних значень

Дохід компанії в травні-липні виріс на 355%.

Під час карантину, пов'язаного з пандемією нового коронавірусу, доходи і прибуток компанії Zoom показали рекордне зростання. Рекордно виросла і вартість компанії, так, на закритті торгів 31 серпня одна акція компанії коштувала 325,1 долара, повідомляє ВВС.

Відзначається, що доходи за травень-липень цього року зросли на 355% - до 663,5 мільйонів доларів. Цей показник перевершив прогнози аналітиків на півмільярда. Чистий прибуток Zoom зріс до 186 мільйонів, а кількість користувачів зросла на 458% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ключовим для успіхів компанії стало підключення великих платоспроможних корпоративних клієнтів. Минулого року вони принесли Zoom понад 100 мільйонів доларів. Цього року кількість таких клієнтів подвоїлася.

Разом з тим, зростання кількості клієнтів поставило інфраструктуру компанії на грань витривалості. Минулого тижня в США поновилися дистанційні заняття в школах, зі зв'язком Zoom почалися проблеми.

Репутації сервісу також пошкодили атаки хакерів прямо під час відеоконференцій. У Zoom також є проблеми через його зв'язки з Китаєм, де на компанію працюють понад 700 працівників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: На матчі УПЛ вболівальники підтримували футболістів через Zoom

Раніше експерти з кібербезпеки компанії Cyble купили акаунти Zoom у даркнеті у російськомовного користувача Telegram. Деякі облікові записи належали клієнтам Cyble, тому компанія змогла перевірити їхню справжність.