UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Землі летить останній цього року астероїд

Розміри космічного каменю можна порівняти з будинком.

У п'ятницю, 30 грудня, з Землею зблизиться останній астероїд цього року. Про це свідчать дані Лабораторії реактивного руху NASA.

"Космічний камінь" отримав позначення 2022 YG5, його діаметр оцінюється в 16 метрів, що в агентстві порівнюють з невеликим будинком. Астероїд пролетить на відстані понад три мільйони кілометрів від Землі та не несе жодної загрози для планети.

Читайте також: Зіткнення апарату DART з астероїдом викинуло в космос мільйон кілограмів уламків

А вже на початку року з нашою планетою зблизиться одразу чотири астероїди. Так, 1 січня повз Землю пролетить астероїд 2022 YR1 діаметром 22 метри, він зблизиться з планетою на відстань 6,2 мільйона кілометрів.

2 січня очікується зближення з Землею трьох астероїдів. Діаметр двох з них складе 23 метри, вони пролетять на відстані 3,7 та 4,2 мільйона кілометрів від планети. Діаметр третього оцінюється в 13 метрів, він пролетить з відривом 2,9 мільйона кілометрів від Землі.

Раніше вчені заявили, що метеорит, який упав у Канаді минулого року, може повністю змінити уявлення про те, як формувалася і розвивалася Сонячна система. Дослідники вже відстежили цей «космічний камінь» до віддаленої хмари комет, яка, як вважалося, не може бути джерелом кам'янистого матеріалу.