UA / RU
Підтримати ZN.ua

До 2027 року Ілон Маск може стати першим у світі трильйонером

Його статки зростатимуть на 100% щороку.

Ілон Маск на шляху до того, щоб стати першим трильйонером у світі вже у 2027 році, пише The Hill.

У нещодавньому дослідженні Informaconnect щодо компаній і людей, які наближаються до статусу трильйонера, виходячи з ринкової капіталізації, вартості належних їм активів і загального капіталу, бізнесмен очолив список.

Згідно з дослідженням, статки Маска, які наразі оцінюються у 195 мільярдів доларів, потенційно можуть зростати більш ніж на 100 відсотків щороку. Таким чином, очікуваний термін досягнення ним статусу трильйонера – 2027 рік.

Те саме дослідження показало, що його технологічна компанія Tesla  до наступного року досягне оцінки в трильйони доларів. Її річні темпи зростання наразі досягають 170 відсотків.

Informaconnect заявила, що розрахувала потенціал Маска досягти статусу трильйонера, використавши дані про власні кошти 30 найбагатших людей у ​​світі, згідно з Forbes.

«З цих 30 ми виключили тих, про кого немає даних протягом принаймні п’яти років і, таким чином, для яких ми не можемо розрахувати надійні середньорічні темпи зростання. Потім ми розрахували середні темпи зростання на рік для всіх у підсумковому списку за останні п’ять років і екстраполювали це, щоб отримати прогноз на 30 років. Ми використовували ці дані, щоб спрогнозувати, хто, ймовірно, досягне статусу трильйонера і в якому році», — йдеться в дослідженні. 

Читайте також: Маск розповів, коли планує запустити на Марс перші кораблі 

Маск також є власником X, платформи, раніше відомої як Twitter, яку він часто використовує для просування своїх політичних позицій. Зокрема, на Х транслювалося його нещодавнє інтерв’ю з колишнім президентом США Трампом.

Технологічного і медіа-магната часто критикують через власні публікації на платформі, деякі з яких містять образливий вміст або пропагують необґрунтовані інтернет-теорії.

У квітні 52-річний Маск збільшив статки на 400 мільйонів доларів до 178 мільярдів доларів, оскільки акції Tesla продовжують зростання.