UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дані 700 мільйонів користувачів LinkedIn витекли в мережу

Це 92% від всієї аудиторії платформи.

Дані 700 мільйонів користувачів соціальної мережі LinkedIn опинилися в мережі, це 92% аудиторії платформи. Їх виставили на продаж на популярному хакерському ресурсі, повідомляє «Новое время».

Це можна вважати найбільшою на даний момент витоком даних користувачів цієї соцмережі. Добірку даних одного мільйона користувачів LinkedIn розмістив 22 червня один з користувачів популярного хакерського форуму. Він стверджував, що повна база даних містить особисту інформацію 700 мільйонів користувачів соцмережі, загальна аудиторія якої складає 756 мільйонів.

Так, зловмисники отримали доступ до повних імен, імен профілів LinkedIn, імен профілів Facebook, облікового запису електронної пошти, номерам мобільних телефонів, професійних даних, передбачуваної зарплати і т.д.

Аналіз і перехресна вибірка даних показали, що вони є достовірними і прив'язані до реальних користувачів. Більш того, вони дійсно актуальні, зі зразками з 2020 по 2021 рік.

У самій соцмережі заявили, що не всі ці дані можна було отримати по API LinkedIn. Ймовірно, що деякі дані були отримані з інших джерел. «Первісне розслідування показало, що ці дані були витягнуті з LinkedIn та інших різних веб-сайтів», - відзначили представники платформи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: В Україні затримали хакерів, які шантажували компанії з Кореї та США

Раніше дослідники шифрувальної програми NordLocker виявили масив персональних даних об'ємом 1,2 терабайта, який був витягнутий невідомим шкідливим ПЗ з комп'ютерів користувачів. Серед цієї інформації є паролі для входу на сайти, платіжна інформація та дані автозаповнення.