UA / RU
Підтримати ZN.ua

Цукерберг створив лобістську групу для залучення в США талановитих фахівців

Формально FWD.us буде функціонувати як некомерційна організація, яка відстоює суспільні інтереси і звільнена від оподаткування.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг разом з керівниками інших інтернет-компаній заснував у США нову лобістську групу. Статтю Цукерберга про створення організації під назвою FWD.us опублікувала 11 квітня газета The Washington Post. На першому місці в списку завдань FWD.us - імміграційна реформа, яка повинна забезпечити приплив до США найбільш талановитих і працездатних кадрів.

Також FWD.us буде домагатися підвищення освітніх стандартів, підтримки хороших педагогів та розвитку освіти в галузях природничих наук, науково-технічних знань і математики. Третє завдання нової лобістської групи - забезпечення інвестицій у найбільш перспективні наукові відкриття та широкого доступу населення до плодів наукового прогресу. Глобальною ж метою FWD.us заявлено підвищення конкурентоспроможності США і їх громадян у світовій економіці.

Крім самого Цукерберга, серед засновників нової організації на її сайті значаться, зокрема, Рід Хоффман і Дрю Х'юстон - засновники відповідно соцмережі LinkedIn і сервісу Dropbox. Серед основних спонсорів FWD.us - голова ради директорів Google Ерік Шмідт і головний виконавчий директор Yahoo Марісса Майєр. За словами Цукерберга, прихильники проекту втілюють "підприємницьку культуру Кремнієвої долини у всій її широті і повноті".

Формально FWD.us буде функціонувати як некомерційна організація, яка відстоює суспільні інтереси і звільнена від оподаткування. При цьому група має право на лобістську діяльність і навіть участь у політичних кампаніях. Як повідомляє видання The Hill, дітище Цукерберга вже підтримали впливові політичні консультанти, які представляють і Республіканську, і Демократичну партії. Крім того, FWD.us спирається на підтримку лобістських фірм Peck Madigan Jones і Fierce, Isakowitz & Blalock. Обсяг коштів, якими володіє організація, невідомий. !zn

Читайте також:

Цукерберга визнали кращим гендиректором 2013 року

Цукерберг пожертвував на благодійність 500 млн доларів

Начальник зв'язку Таджикистану вимагав викликати до себе Цукерберга

Цукерберг розбагатів за день на 1,8 млрд доларів