UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через українських і російських кібершахраїв постраждали користувачі з 30 європейських країн

Вихідці з України, Росії і Грузії створили вірус, який блокував дані комп'ютера від імені поліції, і для розблокування необхідно було сплатити штраф.

В Іспанії знешкоджена група кібершахраїв, організована 27-річним росіянином. Напередодні в рамках розслідування було затримано шістьох громадян Росії, двох громадян України і двох громадян Грузії. Ватажок банди був схоплений в ОАЕ, зараз іспанська влада чекає його екстрадиції.

Хакери створили вірус, який блокував дані на персональних комп'ютерах користувачів від імені поліції. У повідомленні зазначається, що користувач нібито незаконно відвідував сайти з дитячою порнографією або здійснював через Інтернет інші порушення, і пропонувалося сплатити штраф.

У результаті вірус заразив десятки тисяч комп'ютерів у всьому світі, від нього постраждали користувачі 30 європейських країн. На рік шахраї заробляли не менше 1 мільйона євро.

В Іспанії хакерська група також використовувала вкрадену з комп'ютерів інформацію про банківські рахунки жертв, знімаючи гроші через банкомати та потім направляючи їх в Росію. !zn

Читайте також:

Виявлена кібермережа, що слідкує за урядовими організаціями

Через вірус сотні тисяч користувачів можуть залишитись без інтернету

Україну названо раєм для хакерів