UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські економісти обґрунтували необхідність істотно скоротити робочі години

Економісти стверджують, що за умови скорочення робочого тижня співробітники будуть рідше брати лікарняні, працювати більш продуктивно і це створить нові робочі місця.

Нове дослідження свідчить, що скорочення кількості робочих годин на тиждень може бути корисне для здоров'я, сприяти охороні навколишнього середовища і навіть збільшенню економічного зростання, пише британська Independent.

Ряд економістів вважають, що робочий тиждень в Британії слід скоротити в середньому з 40 годин до 30, і приводять в приклад Німеччину, Бельгію і Нідерланди - країни, де робочий тиждень коротший, а продуктивність праці не менша, йдеться в статті.

"Коли у нас залишається дуже мало особистого часу, це може серйозно зашкодити нашому здоров'ю та добробуту, сімейному життю, дружбі та спільнотам", - говорить Ганна Кут, голова відділу соціальної політики дослідного центру New Economic Forum, який провів це дослідження.

"Чверть всіх лікарняних береться в зв'язку з проблемами, пов'язаними з роботою, особливо стресом і психічними розладами, від яких британці потерпають більше за всіх у Європі. Недавнє опитування, проведене Європейською асоціацією у боротьбі з депресією, виявило, що у одного з чотирьох британських працівників діагностуються стрес або депресія, в порівнянні зі всього 12% італійців", - зазначає автор.

Економісти стверджують, що за умови скорочення робочого тижня співробітники будуть рідше брати лікарняні, працювати більш продуктивно і це створить нові робочі місця, пише Саймон Невілл.

Він наводить аргументи у доповіді за результатами дослідження, у тому числі такий: "Люди трудяться довгими годинами, щоб заробити гроші на купівлю предметів, які виготовляються та використовуються таким чином, що завдає глибокої і незворотньої шкоди екосистемі, від якої залежить все наше життя".

Однак, враховуючи те, що британська економіка досі зростає дуже повільними темпами і зберігається проблема безробіття серед молоді, люди змушені працювати більшу кількість годин, йдеться в статті. !zn

Читайте також:

Азаров твердо заявив, що 6-денного робочого тижня в Україні не буде

Профспілки вимагають скоротити робочий тиждень до 35 годин

Регіонали внесли до Верховної Ради проект Трудового кодексу

Китайські робітники, що збирають техніку Apple, влаштували бунт