UA / RU
Підтримати ZN.ua

Blue Origin назвала дату наступного туристичного польоту в космос

Космічні туристи відправляться в космос 12 жовтня.

Компанія Blue Origin заявила про те, що наступний туристичний політ її космічного корабля New Sherard відбудеться 12 жовтня. У космос вирушать чотири людини, йдеться на сайті компанії.

Так, політ здійснить колишній інженер NASA співзасновник Planet Labs Кріс Бошуізен, а також заступник директора Planet Labs з медико-біологічних наук і охорони здоров'я, співзасновник Medidata Глен Де Вирс. Імена ще двох учасників польоту оголосять пізніше.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Астронавти місії Inspiration4 показали Землю з космосу крізь ілюмінатор Crew Dragon

Відзначається, що другий політ New Shepard буде повторювати перший, який відбувся 20 липня. Тоді на борту корабля в космос відправився засновник Blue Origin Джефф Безос. Крім нього, на борту корабля знаходилися його брат Марк, наймолодша людина в космосі 18-річний Олівер Деем і найстаріша людина в космосі - 82-річна Уоллі Фанк. Через 10 хвилин після зльоту капсула з астронавтами повернулася на Землю.

Політ Безоса в космос відбудеться через дев'ять днів після польоту Річарда Бренсона. Разом з тим, в Blue origin оскаржують твердження про те, що політ Бренсона можна називати космічним, оскільки його корабель злетів на висоту трохи більше 80 кілометрів.