UA / RU
Підтримати ZN.ua

Біонічний протез замінив мешканці Лондона живу руку

"Найбільш жива біонічна рука" допомогла своїй власниці вперше сісти на велосипед.

29-річній мешканці Лондона Ніки Эшвел, яка народилася без правої руки, нещодавно поставили спеціально розроблену для пропорцій жінок або підлітків біонічну руку. Пристрій позиціонується як "найбільш жива біонічна рука", передає The Guardian.

За відгуками самої власниці біонічного протеза, на сьогоднішній день вона може вільно користуватися обома руками, що здається їй найбільшим дивом в житті. До цього вона користувалася косметичним протезом, який не дозволяв рухати рукою, а виконував виключно естетичні функції.

Нова рука, розроблена вченими компанії Steeper, позиціонується компанією як виконаний за допомогою новітньої технології прорив в області протезування, який передає ні з чим не порівнянну точність і природність рухів. За словами Ніки Эшвел, рука дає їй можливість здійснювати дії, про які раніше не могло бути й мови. Наприклад, їздити на велосипеді або піднімати тяжкості.

Як повідомлялося, українські інженери винайшли бюджетну електронну руку. Львівські винахідники використовували для цього деталі, надруковані на 3D-принтері.