UA / RU
Підтримати ZN.ua

Автопілот Tesla тепер працюватиме з обов'язковим, неанонімним відеозаписом

Нове правило пов'язане із безпекою.    

В оновлених правилах користування електромобілями Tesla з'явилася умова, згідно з якою у разі переходу на повний автопілот у машині автоматично включається відеозапис: як усередині, так і зовні транспортного засобу. Це зробили після першої аварії, у якій водій звинуватив автопілот Tesla (бета-версію Full Self-Driving), пише Electrek.

Бета-версія оновленого автопілота перед включенням просить водія погодитися з таким текстом: «Включаючи автопілот, я дозволяю Tesla збирати дані зображення, пов'язані з VIN, із зовнішніх та внутрішніх камер автомобіля для використання у разі серйозної загрози безпеці».

Раніше Tesla також збирала відеоматеріали з поїздок на автопілоті, проте вони були добровільними та анонімними – чисто для покращення програмного забезпечення автопілота. Тепер же, вперше, компанія зберігатиме разом із відеозаписом номери машин, у яких ці відео записуються.

Читайте також: Нуль викидів: у Британії створили машину швидкої допомоги на водні

Наприкінці жовтня капіталізація компанії Tesla перевищила трильйон доларів. Акції зросли на 9% після повідомлень про те, що найстаріша у світі компанія з прокату автомобілів Hertz купить у Tesla 100 тисяч електрокарів.