UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астрономи виявили "ненажерливу" чорну діру

Чорна діра розташовується на відстані 1,8 мільярда світлових років від Землі.

Чорна діра "пожирає" зірку більше 10 років
Астрономи заявили про те, що надмасивна чорна діра розривала зірку на частини, а потім "поїдала" її залишки протягом десяти років, тобто, в 10 разів довше, ніж в будь-якому іншому подібному випадку, повідомляється на сайті NASA.

Дослідники виявили докази "приливного руйнування", в ході якого гравітаційні сили чорної діри руйнують об'єкт, який підійшов до неї надто близько. Під час "приливного руйнування" частина речовини викидається в космос, а частина – падає всередину чорної діри, нагріваючись і викидаючи рентгенівське випромінювання.

Тепер же дослідники зареєстрували "приливне руйнування", в ході якого речовина світилася надзвичайно довго. Як підкреслюють дослідники, надзвичайно тривала яскрава фаза цієї події свідчить про те, що чорна діра зруйнувала дуже велику зірку.

Чорна діра розташовується на відстані 1,8 мільярда світлових років від Землі.

Раніше NASA представило відео знищення зірки чорною дірою. На відео зображено момент так званого "приливного руйнування", яке знаходиться в центрі галактики, розташованій на відстані 290 мільйонів світлових років від Землі.