UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астроном з Африки випадково "відкрив" Марс

Астроном заявив про відкриття "загадкового яскравого" об'єкта, який виявився Червоною планетою.

Астроном з Кейптаунського університету Пітер Дансбі повідомив про "вражаюче відкриття" невідомого яскравого об'єкта, який розташовується поруч з Потрійною туманністю і туманністю Лагуна. Як виявилося пізніше, "невідомий об'єкт" насправді виявився Марсом, повідомляє ScienceAlert.

Дансбі поділився своїм відкриттям в The Astronomer's Telegram – онлайн-сервіс, який дозволяє оперативно повідомляти про незвичайні астрономічні явища і обговорювати їх. У публікації Дансбі повідомляє про незвичайний об'єкт, який розташовується поруч з Потрійною туманністю і Туманністю Лагуна. Він зазначав, що 8 березня об'єкта на цьому місці не було і припустив, що він є феноменом, який помітний у певному регіоні неба тільки нетривалий час. Він звернувся до колег з проханням розповісти про властивості загадкового об'єкта.

Разом з тим, вже через 40 хвилин він усвідомив свою помилку і визнав, що виявлений ним об'єкт насправді є Червоною планетою.

Між тим випадок не залишився непоміченим. Незабаром в Twitter-акаунті The Astronomer's Telegram опублікували жартівливий сертифікат на ім'я Пітера Дансбі в нагороду за "відкриття" Марса.

У вересні 2015 року фахівці NASA провели прес-конференцію, під час якої розповіли про те, що знайшли свідчення існування рідкої води на поверхні Марса. Пізніше агентством було представлене анімаційне відео, яке моделює рух потоків води на Червоній планеті.