UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астронавти МКС опублікували новий знімок північного сяйва

Знімок був зроблений 20 січня.

Астронавти МКС поділилися новим фото

Астронавти NASA Скотт Келлі та ЄКА Тім Пік опублікували фотографію північного сяйва, зроблене з борту МКС. Про це повідомляється на офіційному сайті NASA.

Спалахи північного сяйва не тільки чудово виглядають, але і представляють інтерес для дослідників, що вивчають сонячну енергію. Північне сяйво є одним з ефектів, викликаних появою частинок сонячної енергії. Частинки утворюють стійкий потік, що отримав назву "сонячний вітер", який з'являється в результаті корональних викидів на Сонці.

15 грудня на МКС прибув новий екіпаж. До його складу увійшли російський космонавт Юрій Маленченко, астронавт NASA Тімоті Копр і астронавт ЄКА Тімоті Пік, який став першим представником Великобританії на МКС. Екіпаж поведе на МКС 174 дні і повернеться на Землю 5 червня 2016 року.

На борту МКС з річної місією також перебуває астронавт NASA Скотт Келлі. Його повернення додому намічено на 3 березня 2016 року, він проведе в космосі 342 дні, що дасть вченим можливість краще зрозуміти, як людський організм реагує і адаптується до тривалих космічних польотів.