UA / RU
Підтримати ZN.ua

Астронавт Скотт Келлі відвідав Ірпінь та Київ

Астронавт поспілкувався з дітьми, які постраждали від обстрілів.

Американський астронавт Скотт Келлі, який є амбасадором фандрайзингової кампанії UNITED24, відвідав Ірпінь, а також дитячу лікарню «Охмадит» у Києві, повідомляє «Суспільне».

Астронавту провели екскурсію лікарнею, лікарі розповіли, що тут допомагають дітям з неврологічними захворюваннями та онкологією. Наразі тут лікування проходять також діти, які постраждали від обстрілів, зокрема з Херсона.

Читайте також: Відомий астронавт збирає гроші на медичні авто для України

Келлі зустрівся з дівчинкою Катею, яка постраждала під час обстрілу Краматорська, її мама загинула. Астронавт подарував Каті значок NASA, який провів із ним рік у космосі.

Келлі поспілкувався також з іншими дітьми, які мріють стати космонавтами, та зустрівся з директором лікарні, який розповів про потреби лікарів.

Про те, що астронавт приїхав до Ірпеня, розповів міський голова Олександр Маркушин.

«Сьогодні приймали у гостях американського астронавта Скотта Келлі. Пан Келлі - посол фандрейзингової платформи United24 і сам першим вніс 65 000 доларів на придбання автомобілів швидкої для ЗСУ», - написав він.

Він також нагадав, що після початку повномасштабного вторгнення Росії Келлі зібрав для ЗСУ 500 тисяч доларів, виставивши на аукціон свою колекцію у вигляді NFT. Серія творів мистецтва розповідає про його перебування у космосі. Келлі встановив новий рекорд, провівши на орбіті 340 днів.