UA / RU
Підтримати ZN.ua

Археологи знайшли в Перу мумію, перев'язану мотузками

Вік знахідки оцінюється у 800 років.

Археологи виявили в Перу мумію, вік якої становить 800 років. Все її тіло було перев'язане мотузками, а руки закривали обличчя, повідомляє The Independent.

Вважається, що муміфіковані останки належали представнику культури, що сформувалася між узбережжям та горами Перу. Стать людини, останки якої вдалося знайти, встановити не вдалося.

Разом з тим, археолог із Національного університету Сан-Маркос Ван Дален Луна заявив, що дослідникам вдалося знайти мережу з підземних структур на околицях Ліми. Вважається, що мумія належала людині, яка жила у високогірних регіонах Анд Перу.

Читайте також: Археологи виявили рідкісну мозаїку зі сценами з "Іліади" Гомера

"Основна характеристика мумії полягає в тому, що її тіло було перев'язане мотузками, а руки закривали обличчя, що було частиною місцевого поховального обряду", - заявив Луна. Усередині гробниці дослідники також знайшли кераміку, залишки овочів та кам'яні знаряддя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Universidad Nacional Mayor de San Marcos

Раніше вченим вперше за 60 років вдалося виявити в печерах Мертвого моря зразок Кумранських рукописів. Крім того, дослідники виявили мумію дитини та кошик, вік яких становить кілька тисяч років.