UA / RU
Підтримати ZN.ua

Археологи знайшли в Мексиці поховальні кургани древньої цивілізації

Поховання було зроблено між 600 і 900 роками нашої ери.

Археологи Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) виявили у штаті Темауліпас кілька стародавніх курганів з прикрасами. Як повідомляє Heritage daily, їх було знайдено під час підготовчих робіт до будівництва шосе.

Вчені провели розкопки двох із чотирьох курганів та з'ясували, що вони містять останки, поховані між 600 та 900 роками нашої ери. Загалом команда виявила 12 поховань, розташованих в основному в тому самому місці, і всі вони, мабуть, відповідають культурній традиції уастеків.

Читайте також: Археологи знайшли на березі Дніпра кераміку віком три тисячі років

Цивілізація уастеків - це доколумбова мезоамериканська культура, що займала територію на узбережжі Мексиканської затоки, яка включала північну частину штату Веракрус та сусідні регіони штатів Ідальго, Керетаро, Сан-Луїс-Потосі та Тамауліпас.

Уастеки часто будували круглі кургани у великих міських центрах. Діаметр одного зі знайдених курганів становить 20 метрів, він був побудований з вапняку та базальту, які, як вважають, були принесені здалеку. У ньому було знайдено останки трьох дорослих людей, а також прикраси з мушель у формі квітки, обсидіанові леза та сережки з зеленого кварцу.

Діаметр іншого кургану становить 30 метрів, у ньому знайшли останки дорослої людини, поміщені всередину вапнякової конструкції. Подібні поховальні практики спостерігалися і в інших регіонах, де було знайдено поховання уастеків.

Раніше археологи виявили в Іраку таверну, яка була збудована у 2700 році до нашої ери. Дослідники виявили, що таверна була поділена на обідню зону просто неба і кімнату з лавами і піччю.