UA / RU
Підтримати ZN.ua

Археологи знайшли в Єгипті руїни стародавнього храму

Дослідникам також вдалося знайти руїни римського форту і коптської церкви.

Археологи виявили в Єгипті руїни стародавнього храму часів правління Птолемеїв, а також залишки римського форту і коптської церкви, повідомляє Greek City Times. Знахідки були зроблені на археологічній ділянці Форт Шихан.

За словами представників Міністерства старожитностей Єгипту, церква була побудована на руїнах форту. Храм же датується періодом Птолемеїв, який почався приблизно через два десятиліття після смерті Олександра Македонського в 323 році до нашої ери.

Після смерті Олександра, генерал Птолемей I став правителем Єгипту і засновником династії, яка правила довше, ніж будь-яка інша доти, поки Олександрійська імперія не поступилася римській в 30 році до нашої ери.

Храм був прикрашений незакінченою панеллю з пісковика з зображенням римського імператора. Незважаючи на те, що створення панелі не закінчили, дослідники змогли розглянути, що на ній знаходиться вхід в храм. Людина, який схожий на римського імператора, стоїть поруч з вівтарем, на якому зображено невідоме божество.

У храмі також було знайдено напис, зроблений ієратічеським шрифтом - місцевою скорописною системою листування, яка використовувалася в Давньому Єгипті. Крім того, археологи знайшли глиняну вазу і частину склепу з червоної цегли коптської епохи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Археологи знайшли поховання англосаксів у Кембриджському університеті

Раніше археологи виявили в Єгипті мумію віком близько двох тисяч років із золотим язиком. Як пояснили в Міністерстві старожитностей країни, золотий язик був поміщений в рот мумії, щоб покійний міг говорити в загробному житті.