UA / RU
Підтримати ZN.ua

Археологи знайшли у Перу мумії дітей, яких принесли у жертву

Ймовірно, жертва була потрібна для проведення поховального обряду.

Археологи виявили неподалік Ліми в Перу останки шести муміфікованих дітей. Як повідомляє Science alert, ймовірно, дітей принесли в жертву, вони мали «супроводжувати» померлого дворянина у потойбічне життя.

Крихітні скелети, загорнуті в тканину, виявили в могилі високопоставленої людини, можливо, політичного діяча. Археологи припускають, що діти могли бути родичами цього дорослого. Їхні тіла поклали в різних частинах гробниці покійного, розташувавши одне на одному.

Читайте також: Археологи знайшли сліди священних гаїв стародавніх майя

Кахамаркілья, де виявили мумії, була містом, яке існувало приблизно з 200 року до нашої ери до 1500 року. Місто населяли інки. За словами археологів, знайденим муміям приблизно 1000-1200 років.

Неподалік гробниці знайшли також останки семи дорослих людей і кістки тварин, схожих на лам.

Гробницю знайшли минулого року, її довжина становить приблизно три метри, а глибина – 1,4 метра. Похованій людині було близько 20 років на момент смерті, її поховали, закривши обличчя руками та перев'язавши мотузкою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вченим вперше за 60 років вдалося виявити в печерах Мертвого моря зразок Кумранських рукописів. Крім того, дослідники виявили мумію дитини та кошик, вік яких становить кілька тисяч років.