UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple збільшила виручку вперше за чотири квартали завдяки попиту на нові моделі iPhone

Виручка компанії в першому кварталі 2017 фінансового року зросла на 3%.

Компанія Apple заявила про зростання виручки вперше за чотири квартали, що стало можливим, зокрема, завдяки попиту на нові моделі iPhone, представлені у вересні минулого року, повідомляє "Интерфакс".

Виручка компанії в першому кварталі 2017 фінансового року зросла на 3% до рекордних 78,4 мільярдів доларів. У минулому кварталі Apple продала 78,3 мільйонів iPhone, що є рекордним показником і на 5% більше, ніж роком раніше. На частку iPhone припадає близько двох третин виручки Apple. При цьому середня ціна пристрою склала 695 доларів порівняно з 691 роком раніше.

Експерти відзначають, що, незважаючи на триваюче збільшення продажів iPhone, темпи зростання вже не такі значні, як у попередні роки. Для порівняння: у жовтні-грудні 2014 року продажі iPhone злетіли на 46%.

Варто відзначити, що слабким місцем компанії все ще залишається китайський ринок, де продажі в минулому кварталі впали на 12%.

Сервісна виручка Apple піднялася зросла на 18% до 7,2 мільярдів доларів, а ось виручка від продажів iPad впала на 22% до 5,5 мільярдів. Разом з тим, зросла виручка від продажів MacBook на 7% до 7,2 мільярдів доларів.

Тім Кук визнав, що низка операційних помилок, допущених в минулому кварталі, коштувала компанії додаткових продажів. Зокрема, він відзначив брак низки продуктів, включаючи Apple Watch, нові бездротові навушники AirPods, а також iPhone 7 Plus.

Попит на iPhone 7 Plus, за словами глави Apple, був "найбільш істотним, який ми коли-небудь спостерігали, і ми недооцінили його, втративши в продажах".

Apple представила iPhone 7 на презентації 7 вересня. Новий смартфон обладнаний зміненою кнопкою "додому", яка тепер стала чутливою до тиску. Крім того, iPhone 7 є водо - і пилонепроникним. У новому смартфоні Apple відсутній роз'єм для навушників.