UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple презентувала новий iPhone 16: у чому його особливість

У гаджеті велику роль відіграє штучний інтелект.

Компанія Apple презентувала 9 вересня iPhone 16. Остання версія основного смартфона iPhone 16 представлена в нових, яскравіших кольорах. Камери на задній панелі знову розташовані вертикально, як у моделі iPhone 12 2020 року.

iPhone 16 отримав ряд нових апаратних удосконалень, таких як новий чіп A18 з 3-нм техпроцесом, який на 30 відсотків швидше за процесор iPhone 15, кнопку дії, що дебютувала в торішніх моделях Pro, і нову фізичну кнопку управління камерою під кнопкою живлення. Про це повідомляє The Verge.

Читайте також: Поки немає свого, Apple впровадить у айфони сторонній чат-бот

У телефоні вбудований ІІ-помічник Apple Intelligence, який допомагатиме правити тексти повідомлень, створювати емодзі, а також шукати фото та відео на основі текстових запитів.

Знову ж таки, стандартний iPhone буде поставлятися з екраном 6,1 дюйма, а більший iPhone 16 Plus отримає дисплей 6,7 дюйма - ті ж розміри, що й у покоління iPhone 15.

iPhone 16 має 48-мегапіксельну основну камеру. Є можливість широкоформатної зйомки. Також має 12-мегапіксельний телеоб'єктив із двократним збільшенням для більшої універсальності. Смартфон зніматиме відео 4K із підтримкою HDR.

Ціна становитиме $799 за звичайний iPhone 16 і $899 за версію Plus. Модель представлена в чорному, білому, синьому, зеленому та рожевому кольорах.

Раніше повідомлялося про те, що Nvidia обігнала Microsoft і стала найдорожчою компанією у світі.