UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple поступово переносить виробництво iPhone та iPad з Китаю – ЗМІ

Виробництво гаджетів компанії зосередять в Індії та В'єтнамі.

Компанія Apple має намір перетворити Індію та В'єтнам на головні центри з виробництва своєї техніки, повідомляє TechCrunch з посиланням на аналітиків JP Morgan. За словами фахівців, компанія вже протягом кількох років поступово переносить виробництво з Китаю.

В аналізі вказується, що до кінця 2022 Apple перенесе в Індію 5% глобального виробництва iPhone 14, а до 2025 розширить потужності в цій країні до 25% виробництва смартфонів.

Читайте також: Смартфони та годинник з функцією визначення ДТП: новинки презентації Apple

У В'єтнамі буде зосереджено виробництво 20% всіх iPad і Apple Watch, 5% MacBook і 65% AirPods.

Останнім часом Індія залучила інвестиції від Foxconn та Wistron, уряд країни прагне перетворити її на виробничий центр. Аналітики відзначають, що присутність іноземних виробничих гігантів у поєднанні з «достатніми трудовими ресурсами та конкурентоспроможною вартістю робочої сили» робить Індію привабливою для компаній.

Прямий конкурент Apple Samsung вже розглядає цю країну як основний виробничий хаб та розмістила тут один з найбільших заводів. Китайський виробник смартфонів Xiaomi, який зараз лідирує на ринку, а також його конкуренти Oppo, Vivo та OnePlus також збирають ряд своїх телефонів у цій країні.

Крім того, Google планує перенести в Індію виробництво деяких смартфонів Pixel.

Раніше Apple випустила оновлення своєї операційної системи iOS 16. Це сталося раніше, ніж планувалося, через скарги користувачів.