UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple подала до суду на українського режисера через сатиричний фільм про супергероя

Картина отримала назву Apple-Man.

Компанія Apple подала до суду українського незалежного режисера Василя Москаленка, який зняв фільм під назвою Apple-Man. Компанія стверджує, що через назву фільм помилково асоціюватимуть з нею і це послабить її бренд, повідомляє The Hollywood Reporter.

Насправді Apple-Man не має жодного відношення до самої компанії. Це сатиричний фільм, який розповідає про супергероя, здатного змусити яблука левітувати. Гроші на створення (120 тисяч доларів) Москаленко збирав за допомогою платформи Kickstarter.

Читайте також: Капіталізація Apple перевищила три трильйони доларів

Apple вимагає від Управління з патентів та торгових марок США заблокувати заявку Москаленка.

«Торгова марка Apple настільки відома і впізнавана, що подібність у торговій марці заявника затьмарить будь-які незначні відмінності і змусить споживача повірити в те, що заявник пов'язаний з Apple, афілійований з нею або схвалений нею. Споживачі, ймовірно, помилково вважатимуть, що товарний знак заявника є подальшим розширенням бренду Apple», - йдеться у заяві компанії.

Адвокат Джеремі Еш, який представляє інтереси Москаленка, заявляє, що слово apple («яблуко») не є фірмовим словом, а сам фільм не вводить нікого в оману. «Це смішно. Вони дійсно хочуть володіти словом Apple у всіх областях», - заявив він у коментарі The Hollywood Reporter.

Сам Москаленко називає позов "буллінгом", оскільки у фільмі не згадується продукція Apple. Він побоюється, що йому доведеться витратити всі зібрані гроші на суди або навіть "видалити" роботу.

«Мій фільм про яблука, фрукти […] Мені доведеться витратити майже всі гроші з Kickstarter на судові позови. […] Якщо мені відмовлять у реєстрації, немає жодних гарантій, що Apple не вимагатиме видалити мій фільм після його виходу», - цитує його слова 9to5mac.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Нагадаємо, раніше студент, який вивчає кібербезпеку, отримав від Apple рекордну винагороду у розмірі 100500 доларів за виявлення вразливості в камері Mac. Вона дозволяла хакерам отримати повний доступ до пристрою.