UA / RU
Підтримати ZN.ua

Apple найняла спеціаліста Google для розробки штучного інтелекту

Джон Джаннандреа буде працювати над розвитком голосового помічника Siri.

Компанія Apple підтвердила інформацію про те, що Джон Джаннандреа, який до цього був одним з основних фахівців Google з розробки штучного інтелекту, буде займатися розвитком голосового помічника Siri, повідомляє Reuters.

Джаннандреа раніше працював на керівних посадах в підрозділі, що займається розробкою штучного інтелекту в Google. Він приєднається до команди Apple пізніше в цьому місяці в якості керівника напряму машинного навчання та стратегії розвитку штучного інтелекту.

Як підкреслює видання, робота Джаннандреа в Apple стане дуже важливим кроком для компанії з Купертіно, яка помітно відстає від своїх конкурентів у ключових галузях штучного інтелекту. Хоча сервіс Siri дебютував у 2011 році - набагато раніше, ніж Alexa компанії Amazon і помічник Alphabet компанії Google, його конкуренти швидше набирають популярність серед споживачів.

У кінці грудня Apple випустила офіційне звернення до користувачів, у якому вибачилася за те, що навмисно уповільнювала роботу старих iPhone для продовження їх роботи.

Раніше повідомлялося про те, що користувачі iPhone із США подали в суд на компанію Apple за навмисне уповільнення роботи пристроїв.