UA / RU
Підтримати ZN.ua

АНБ США отримало доступ до даних будь-яких смартфонів

Американська спецслужба може зчитувати списки контактів, SMS-повідомлення, записні книжки, а також визначати місцезнаходження власника будь-якого смартфона.

Агентство національної безпеки (АНБ) має доступ до даних користувачів смартфонів всіх провідних виробників. Співробітники АНБ можуть зламати такі операційні системи як iPhone, Blackberry або розробку концерну Google - Android, повідомило німецьке інтернет-видання Spiegel-Online з посиланням на секретні документи, що потрапили до нього.

В результаті спецслужба може зчитувати списки контактів, SMS-повідомлення, записні книжки, а також визначати місцезнаходження власника смартфона.

Згідно з документами, які опинилися у розпорядженні журналістів, продуктами кожного розробника операційних систем мобільного зв'язку в АНБ займається окрема група фахівців. Наприклад, для отримання доступу в систему iPhone досить проникнути в комп'ютер, з яким синхронізований телефон. Міні-програми, так звані скрипти, дають можливість зчитувати дані в 38 додатках iPhone.

Експерти АНБ також отримали доступ до таких, що вважаються особливо надійними операційними системами - Blackberry. З 2009 року спецслужба має можливість відстежувати SMS-повідомлення з таких смартфонів. Як стало відомо з секретних документів АНБ, її співробітники захоплено реагують на злом кожної нової програми. !zn

Читайте також:

Новий злив від Сноудена: США і Великобританія можуть розшифрувати будь-яку інформацію в мережі

Нова витік від Сноудена: "чорний бюджет" спецслужб США більше, ніж у розпал холодної війни

АНБ США будує гігантський центр для зберігання шпигунських даних

Розвідка США прослуховувала штаб-квартиру ООН