UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американський інженер створив світловий меч з "Зоряних війн"

У рукоятці меча розміщується балон з паливом.

Американський інженер Аллен Пен сконструював аналог світлового меча, яким користувалися джедаї у фільмі "Зоряні війни". Відео з демонстрацією роботи пристрою Пен опублікував на YouTube.

У рукоятці саморобного меча розміщується балон з паливом, яке представляє собою суміш ацетону і метанолу. Балон з паливом відділений від форсунки 3D-друкованим екраном, для запалення горючої суміші використовується ніхромова нитка. На рукоятці встановлена кнопка подачі палива, яка також управляє звуковими ефектами.

За замовчуванням пристрій видає струмінь пального, який світиться блакитним світлом, але при бажанні колір леза меча можна змінити на зелений, за допомогою додавання борної кислоти.

Аллен Пен став відомим після того, створив працюючу модель молота Тора. У всесвіті коміксів Marvel молот може підняти тільки гідний, тому інженер розмістив в рукоятці сканер відбитка пальця, а сам молот вмонтував потужний електромагніт.

У цьому році також були створені "самозав'язувальні" кросівки, які вперше з'явилися у фільмі "Назад у майбутнє 2". Першою людиною, яка змогла випробувати новинку від Nike, став Майкл Джей Фокс, який зіграв Марті Макфлая в трилогії "Назад у майбутнє".