UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американський дрон побив рекорд швидкості

Дрону вдалося розвинути швидкість у 263,1 кілометра на годину.

Гоночний квардрокоптер DRL RacerX, який був розроблений Американською лігою гонок, встановив новий рекорд швидкості, що був офіційно зареєстрований у Книзі рекордів Гіннеса.

Як повідомляє компанія, дрону вдалося розвинути швидкість у 163,5 милі (263,1 кілометра) на годину на стометровій дистанції.

Випробування дрона RacerX проводилися в Нью-Йорку. На них був присутній офіційний представник Книги рекордів Гіннесса. Під час випробувань гоночний апарат розвинув максимальну швидкість у 179,6 милі на годину, але цей рекорд не зарахували. За правилами Книги рекордів, в залік пішла середня швидкість, обчислена з максимальних швидкостей, який дрон зміг розвинути, двічі пролетівши зазначену стометрову ділянку.

Квадрокоптер DRL RacerX зібраний на карбоновій рамі і має масу 800 грамів. Апарат оснащений потужними безколекторними електромоторами, здатними розвивати швидкість обертання до 46 тисяч обертів на хвилину. За живлення безпілотника відповідали дві літій-полімерні акумуляторні батареї ємністю 1,3 ампера в годину кожна.

Раніше повідомлялося про те, що США мають намір озброїти дронів компактним лазерами для того, щоб вони могли знищувати балістичні ракети.