UA / RU
Підтримати ZN.ua

Amazon Alexa допоможе почути голоси померлих родичів

Однак, напевно, така здатність віртуального асистента викличе чимало питань, у тому числі й етичних.

Віртуальний помічник Amazon Alexa незабаром зможе відтворювати голос членів сім'ї - навіть якщо вони померли. Ця можливість, представлена компанією Amazon на конференції Re:Mars у Лас-Вегасі, дозволить віртуальному помічнику імітувати голос конкретної людини на основі менш ніж хвилинного запису, повідомляє AP NEWS.

Старший віце-президент та головний науковий співробітник проекту Alexa Рохіт Прасад пояснив, що метою створення цієї функції було підвищення довіри до взаємодії користувачів з Alexa за рахунок "людських атрибутів співпереживання".

"Ці якості стали ще більш важливими під час пандемії, що продовжується, коли багато хто з нас втратив тих, кого ми любимо", - сказав Прасад. "Хоча ІІ не може усунути біль втрат, він безумовно може зробити спогади про них довшими".

У відеоролику, показаному Amazon на заході, маленька дитина запитує: "Алекса, може бабуся закінчить читати мені "Чарівника країни Оз"? Alexa підтверджує прохання і переключається на інший голос, який імітує бабусю дитину. За словами Прасада, для створення цієї функції компанії довелося навчитися робити "високоякісний голос" за допомогою короткого запису.

Amazon не надав більш детальної інформації про функцію, яка, напевно, викличе чимало побоювань щодо конфіденційності, а також і етичні питання.