UA / RU
Підтримати ZN.ua

Акціонерам Tesla порадили виключити Маска з ради директорів - ЗМІ

Угода з акціонерами і пости бізнесмена можуть завдати «непоправної шкоди репутації компанії».

Британська консалтингова компанія Pensions & Investment Research Consultants (PIRC) порекомендувала інвесторам Tesla виключити Ілона Маска з ради директорів компанії. Як повідомляє The Guardian з посиланням на доповідь PIRC, такі рекомендації пов'язані з угодою, яку Маск уклав з акціонерами в 2018 році.

За умовами угоди, яка розрахована на 10 років, винагорода Маска прив'язана до фінансових показників компанії. Якщо вартість Tesla підвищиться до 650 мільярдів доларів, Маск отримає 55,8 мільярда доларів.

Інвесторам радять розірвати цю угоду, оскільки вона «призведе до несправедливого збагачення» Маска. У PIRC також стверджують, що угода може завдати «серйозної шкоди репутації» компанії. Крім того, стверджується, що твіти Маска вже принесли Tesla мільйонні збитки і також пов'язані з «непотрібними репутаційними ризиками».

Наприклад, минулого року на Маска подали позов до суду з вимогою виплатити 190 мільйонів доларів через твіти про британського спелеолога Вернона Унсворта, який брав участь в операції з порятунку 13 осіб. Разом з тим, журі присяжних прийшло до висновку, що твіти не відповідають юридичному визначенню наклепу і Маска не визнали винним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Влада Каліфорнії відмовила Маску в субсидіях для SpaceX через скандал із заводом Tesla

На початку травня в одному зі своїх твітів Маск назвав акції Tesla занадто дорогими, через що їхня вартість впала на 10%, а компанія втратила 14 мільярдів доларів.