UA / RU
Підтримати ZN.ua

Airbus отримав патент на створення пасажирського літака, що розділяється

Модульна капсула з пасажирами буде встановлюватися на основну частину літака за допомогою крана.

Компанія Airbus запатентувала модульну кабіну, в якій пасажири зможуть розміститися ще до подачі літака на посадкову смугу. Ця кабіна буде встановлена на основну частину літака з допомогою крана після того, як попередній модуль буде з нього знято. Це повинно скоротити час підготовки літака до польоту і дозволить розмістити більше пасажирів на борту. Повідомлення про це було опубліковано виданням The Verge.

Патент був поданий компанією ще у 2013 році, але подробиці конструкції стали відомі тільки зараз. Запатентована Airbus інновація передбачає, що літаки будуть складатися з двох частин. Модульна капсула буде включати в себе стелю, підлогу і верхню частину фюзеляжу літака, яка буде кріпитися до другої частини літака, що складається з крил, носа і кабіни. Капсула може використовуватися для перевезення пасажирів і багажу.

Читайте також: Канадська компанія запатентувала космічний ліфт

The Verge

Раніше Airbus отримав патент на створення надзвукового пасажирського літака. Літак зможе здійснювати переліт з Лондона до Нью-Йорка за одну годину, у той час як знятий з виробництва "Конкорд" справлявся з цим завданням за 3,5 години.