UA / RU
Підтримати ZN.ua

26-річний творець Tumblr, що кинув школу, став мільярдером після операції з Yahoo!

Рада директорів Yahoo! схвалила операцію з купівлі Tumblr. Засновник сервісу Девід Карп збереже значну частину контролю над Tumblr, проте Yahoo! планує об'єднати рекламний бізнес з власною інфраструктурою.

26-річний американець Девід Карп став мільярдером після того, як інтернет-компанія Yahoo! уклала з ним угоду на купівлю сервісу Tumblr. Рада директорів інтернет-гіганта на вихідних схвалила придбання за 1,1 мільярда доларів.

З офіційною заявою про купівлю сервісу, що є результатом шеститижневих переговорів, компанія виступить у понеділок. Це стане найбільшою покупкою Yahoo! з часу приходу гендиректора Марісси Майєр в липні 2012 року, а також найдорожчою угодою в історії соцмереж за останні роки. Так, популярний фотосервіс Instagram обійшовся Facebook у минулому році у мільярд доларів.

Незважаючи на свого нового власника, Tumblr залишиться незалежним сервісом, а Девід Карп буде виступати у ролі його гендиректора ще як мінімум чотири роки. У той же час, Yahoo! планує об'єднати рекламний бізнес Tumblr з власною інфраструктурою. Але одна з головних причин, з якої інтернет-гігант купив сервіс - це залучення нової молодіжної аудиторії."Yahoo! необхідно знову стати класним і почати ще краще відповідати потребам користувачів", - цитує All Things Digital Майєр.

Сайт Tumblr, який дозволяє користувачам публікувати повідомлення, зображення, відео, посилання, цитати та аудіозаписи, до угоди оцінювався приблизно в 800 мільйонів доларів. Зараз на ньому зареєстровано майже 108 мільйонів блогів. Такої популярності він набув за п'ять років, починаючи з 2007 року, коли його заснували Девід Карп і Марко Армент. У 2010 році Армент покинув компанію.

А Карп продовжує заробляти на своєму винаході. Його успіх примітний на тлі того, що у ньюйоркця немає не тільки вищої освіти, а й навіть повної середньої. Карп провчився вісім років у середній школі в The Calhoun School, після чого вступив у дев'ятий клас у школу Bronx Science. Але вже через рік кинув навчання і навіть не став вступати в університет.

У Карпа в цей час були справи цікавіші - в 14 років він почав проходити курс стажування у телепродюсера та аніматора Френка Сейберта, після чого продовжив працювати в якості консультанта з програмного забезпечення для американського інтернет-порталу UrbanBaby, націленого на аудиторію в особі молодих батьків. Карп покинув UrbanBaby у 2006 році, і вже в наступному році представив своє багатообіцяюче дітище.

До минулого року Карп знімав зі своєю дівчиною скромну квартиру. Зараз вони живуть у лофті за 1,6 мільйона доларів у модному бруклінському районі Уільямсбург, популярному серед представників арт-середовища. Хоча за словами Карпа, він продовжує вести скромний спосіб життя. "У мене немає безлічі книг або одягу, як у інших. Мене завжди вражало, як люди витрачають стільки грошей, щоб обставити свій будинок", - сказав він. !zn

Читайте також:

Yahoo заплатила 17-річному студенту $ 30 млн дол. за програму для iPhone

Yahoo! закриває низку своїх сервісів

Гендиректор Yahoo! звільнився через скандал з дипломом