UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американська зірка спортивної гімнастики знялася з Олімпіади через психологічні проблеми

Сімона Байлс зізналася, що не справляється з тиском з боку уболівальників.

Лідер збірної США зі спортивної гімнастики Сімона Байлс знялася з командного і особистого багатоборства на Олімпіаді в Токіо, повідомляє USA Gymnastics.

У фіналі командного турніру Байлз невдало виконала опорний стрибок, після чого відмовилася продовжувати участь. Збірна США зайняла в підсумку друге місце.

Тепер стало відомо, що причиною поганого виступу і рішення відмовитися від подальших змагань стали психологічні проблеми.

У бесіді з журналістами американка пояснила ситуацію:

"Я повинна зосередитися на своєму психічному здоров'ї. Це серйозне питання в світі спорту. Ми повинні берегти свою психіку, а не виходити і робити те, чого від нас всі чекають. Кілька днів всі висловлювалися в Twitter, а я відчула тяжкість цього світу.

Ми не тільки спортсмени, а й люди, тому іноді треба відступити. Це просто відстій - боротися з власною головою. Намагаєшся досягати висот для себе, але постійно турбуєшся про те, що думають люди онлайн".

На Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро Байлс завоювала чотири золота - командне, в багатоборстві, опорному стрибку і вільних вправах.

Читайте також: Олімпіада в Токіо: всі медалі України

Раніше повідомлялося про те, що українського дзюдоїста дискваліфікували за грубий прийом на Олімпіаді в Токіо.