UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жіноча збірна України обіграла Росію на шаховій Олімпіаді

Досвідчена Наталія Жукова принесла перемогу Україні, перемігши Ольгу Гирю. Для росіянок ця поразка стала першою на турнірі.

Жіноча збірна України виграла принциповий поєдинок проти Росії у десятому турі Світової шахової Олімпіади, яка проходить в норвезькому Тромсе.

На першій дошці лідери команд Ганна Музичук та "втікачка" Катерина Лагно зіграли внічию. Також внічию закінчили свої зустрічі Марія Музичук проти Вікторії Гуніної і Ганна Ушеніна проти Олександри Костенюк.

А перемогу Україні принесла досвідчена Наталія Жукова, перемігши Ольгу Гирю.

Підсолодив перемогу ще й той факт, що для росіянок ця поразка стала першою на турнірі.

Проте, незважаючи на невдачу, Росія зберегла лідерство, маючи 18 очок. Наші дівчата разом з китаянками, які несподівано зіграли внічию з іспанками, ділять 2 і 3 місця з 17 очками. В останньому вони зустрічаються між собою.

А ось чоловіча команда зіграла внічию 2:2 з Азербайджаном. Павло Ельянов виграв свою партію, внічию зіграли Руслан Пономарьов та Олександр Моїсеєнко, а Василь Іванчук зазнав поразки.

Україна з 15 очками ділить 3-10 місця, займаючи за додатковими показниками 4 місце. В останньому турі наша команда зустрічається з угорцями.

Нагадаємо, що перед стартом турніру вибухнув скандал з жіночою збірною Росії: організатори не пускали росіянок на Олімпіаду. Однак втрутився президент FIDE - росіянин Кірсан Ілюмжинов. !zn

Читайте також:

Жіноча збірна України з шахів виграла чемпіонат Європи

Російський опозиціонер-шахіст Гаррі Каспаров попросив Латвію надати йому громадянство